Buscar
  • ROSA MARIA ARRAZOLA

2022

El dia 11 de maig, dins del Master MÚSICA COM A ART INTERDISCIPLINAR, he assistit a la sessió Música i entorn popular en la que la cantautora Clàudia Cabero ha explicat el seu recorregut passant per la seva poesia musicada entre la qual hi ha tres poemes meus: DONA DINDI, TOTES i MARE BATEC, que he tingut l'honor de tornar a sentir a dins de la Facultat de Geografia i Història.


La Clàudia canta Dona Dindi

La Clàudia canta Mare BatecEl 10 de maig hem estat a La Impossible amb la Marta Pérez Sierra i la Lourdes Borrell parlant del llibre de poemes EN BRUT, que ha nascut dels dibuixos de Santiago Borrell, pare de la Lourdes, qui ja d'ancià va començar a fer servir les llibretes que el fill li havia fet arribar, per deixar anar el seu imaginari i transformar-lo en personatges pertorbadors i alhora inquietants que han donat peu a la poeta a escriure aquest bellíssim llibre. Amb el Carles Cervelló, poeta i editor, hem acompanyat en la lectura.

Agraeixo un cop més a l'Obrador d'Històries i a la Carme Ripoll, companya escriptora del Projecte MInerva que m'hagi convidat a la Marató poètica que fa durant el mes de maig per les xarxes. Aquest any llegeixo PELL FOSCA del llibre 900Km (Stonberg Editorial, 2022).


A partir de l’1 d’abril, l’artista Jaume Geli engega, per tercer any consecutiu, un projecte artístic a través de les xarxes socials. I un any més jo també hi participo amb una pintura i un poema.

Després de ’23 espines’ i ‘Vers la prosa’ aquest any és el torn de ‘Canvio drac analfabet per rosa inodora’, un projecte que barreja diferents arts i al que s’hi han sumat una cinquantena d’artistes.

Cada artista ha proposat una idea o punt de partida que un altre reinterpretarà a través del seu art. L’intercanvi és anònim i les parelles s’han creat per sorteig. El resultat de les propostes i interpretacions es podran veure a través de les xarxes socials, principalment Instagram, entre l’1 i el 23 d’abril, a través de publicacions diàries.

En el projecte participen artistes plàstics, escriptors, ballarins o músics, entre d’altres, de manera que la varietat en les publicacions serà més extensa que en els projectes anteriors. Jaume Geli ha explicat que un cop acabat el projecte valorarà la possibilitat de fer-ne una exposició o un llibre.

El projecte ‘Canvio drac analfabet per rosa inodora’ es podrà seguir per Instagram, a través del perfil @canvio_drac_per_rosa.L'Independent publica el 8 d'abril una entrevista en motiu de la publicació de 900Km i la presentació d'Ovàrica a La Violeta.


6 d'abril a la Sala d'actes de La Violeta Recital de poemes i presentació d'Ovàrica de la mà de Montse Cosidó i acompanyada d'autores Creadores de Gràcia, Marta Pérez Sierra, Montse Gort, Josefina Altés i Teresa Vergés.


El Joan Escrivà cantant Hendel a La Violeta per acompanyar els poemes d'Ovàrica.


Del 3 al 29 d'abril el Centre de Cultura Popular La Violeta presenta OVÀRICA, col·lecció que gira entorn de la forma circular que vol visibilitzar els ovaris femenins per seguir insistint que som moltes i diverses i que el color ens omple de ganes de dir i reivindicar.1 d'abril a Canet de Mar amb la Carme Ripoll i la Clàudia Cabero presentant MARE BATEC a la Biblioteca Gual i Pujadas.


31 de març a ONA LLIBRES hem acompanyat la Marta Pérez Sierra i el Pere Cabaret en la presentació d'EN BRUT. El Carles Cervelló i jo mateixa hem llegit poemes d'aquest llibre que parteix de les llibretes dibuixades de Santiago Borrell, pare del Pere, i que serveix per retre-li homenatge.25 de març a LESVELTA, on no només s'hi restauren mobles com ja podeu observar. Presentació de 900 km.

Després de tant temps esperant el moment va poder ser. I ho va ser amb l'honor de la vostra companyia. La de tants que em vau donar les mans i les mirades. Només puc agrair-vos a tots cada paraula i cada gest. Hi havia entre el públic amics de molts moments de la meva vida: del món de la poesia, de l'ensenyament, de la música; creadores, companyes del Projecte Minerva, amigues d'Associacions de Dones amb les que he cridat el Buit de març... i tota la meva estimada família. Sense oblidar-me del meu fantàstic editor, d'Stonberg Editorial, Jordi Castelló, que ha fet possible el llibre.

Ahir vaig fer molts quilòmetres de cop, amb un final d'acte inesperat: la Maryam Hdadou, a qui dedico el llibre, i a qui li havia perdut la pista, va aparèixer per posar la guinda a la vetllada. No vaig poder evitar les llàgrimes de felicitat.

Llibreta d'ESO és un dels poemes que trobareu a 900 Km.


12 de març a EL CERCLE de Gràcia llegint De les escombres en motiu del dia 8 de març i la Setmana contra la violència masclista amb les poetes Marta Pérex Sierra i Teresa Vergés Adrià.

9 de març, DONES, ARBRES I POESIA al Teatre del Centre Moral i Instructiu de Gràcia amb totes les autores i artistes del Projecte Minerva


19 de febrer amb els POETES I MÚSICS PER LA REPÚBLICA continuem cridant la llibertat. Al Casino de l'Hospitalet de Llobregat amb la presència de tantes veus, algunes importants i premiades com les de l'Antoni Strubell, el Jordi Pàmias i la Marta Pessarrodona.Entradas Recientes

Ver todo